Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Eropuit met kids

Voor kinderen zijn er ook volop mogelijkheden in de Bommelerwaard. Gaan jullie graag samen op avontuur in het verleden? Breng dan zeker een bezoekje aan een van de kastelen. Benieuwd naar de geschiedenis van het Rivierenlandschap? Leer er alles over in het bezoekerscentrum.

Slot Loevestein

Ontdek deze stoere vesting: een robuust middeleeuws kasteel omringd door prachtige natuur. In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Beleef dat en nog veel meer in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

Meer info

Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 middenin Zaltbommel. De collectie geeft een beeld van de geschiedenis van de stad en de Bommelerwaard. In het kasteel vind je een vaste expositie over het leven en werk van de in Zaltbommel geboren tekenares Fiep Westendorp (o.a. van Jip & Janneke). Ook leuk: neem een kijkje in het KinderzwerfboekStation.

Meer info

Kasteel Ammersoyen

Eén van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland is Kasteel Ammersoyen. Er valt hier van alles te beleven! Je zult je vergapen aan de schatkisten, plonsplees en vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder speel je archeoloog en in de wapenkamer pas je verschillende onderdelen van een harnas. In de taveerne kun je terecht voor een drankje en een hapje!

Meer info

Ook leuk: