Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Legendarisch feest op een historische plek

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Een écht stoer kinderfeestje vier je op Loevestein! Ga met een speurboekje op avontuur in de vesting en ontdek alle geheimen van het kasteel. Tijdens je tocht kom je spellen, uitdagingen en presentaties tegen die je met je eigen sleutel kunt activeren. Als herinnering aan het kasteelfeest krijgen alle kinderen een oorkonde mee naar huis.

Knallen, speuren & ontdekken

Ontdek zelf het kasteel en de vesting met de presentatie van 1001 bommen en granaten. Op verschillende plaatsen in de vesting en in het kasteel zijn spellen en presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van Slot Loevestein tot leven!

Leer schieten als een echte musketier, stamp het kruit aan in het kanon en breng het tot ontploffing. Ben jij de uitvinder die de juiste samenstelling van buskruit weet te maken? Het is maar goed dat de muren van de kruittoren zo dik zijn, want bij de juiste combinatie zal het buskruit knallen!

Met het speurboekje ga je op onderzoek uit en leer je Hugo de Groot een beetje beter kennen. Waarom zat hij in de gevangenis? Wie was Elsje? En natuurlijk, hoe is hij nou uit dat grote kasteel ontsnapt?

Praktische informatie

Aantal Maximaal 10 kinderen en 2 begeleiders
Duur ontdekkingstocht Circa. 2 uur
Aanvang Ma t/m zo tussen 10.00 en 14.30 uur
Prijs € 100,- inclusief speurboekje, persoonlijke sleutel en oorkonde (alleen geldig in combinatie met een smikkelen en smullen arrangement)


Lees meer

Prijs van dit arrangement is € 100,- inclusief speurboekje, persoonlijke sleutel en oorkonde (alleen geldig in combinatie met een smikkelen en smullen arrangement). Arrangement is geldig voor 10 kinderen + 2 begeleiders.