Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

De mooiste tijd van het jaar

De periode dat de bloesem in volle bloei staat, is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De Bommelerwaard staat dan in bloei en je kunt niet om de prachtige en heerlijk geurende bloesem heen. Alle boomgaarden staan dan in bloei! Welke bloesem bloeit eerst? En hoe herken je de verschillende soorten? Waar vind ik mooie routes? En zijn er nog tips die ik niet mag missen? Antwoord op al deze vragen geven wij je graag!

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

Download de app ‘Bloesemalert’!

In de Bloesem-app vind je alle informatie rondom de ontwikkeling van de bloesem, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele stand van de bloesem. De app is gratis te verkrijgen in de App Store.

logo app store iphone bloesemalert app

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om de app te downloaden in de Google Play Store. Er wordt hard aan dit probleem gewerkt. Excuses voor het ongemak!

Routes langs boomgaarden vol bloesem

Bommelerwaardse Kasteelroute
Fiets langs de mooiste kastelen van de streek. ...
100 KM
Meer informatie
Meer over Bommelerwaardse Kasteelroute
Struinroute Vuren-Zaltbommel
Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in het Rivierengebied. ...
42 KM
Meer informatie
Meer over Struinroute Vuren-Zaltbommel
Rondje Bommelerwaard
Een prachtige fietsroute over de mooie dijken van de Waal en de Maas met unieke vergezichten, prachtige uiterwaarden, kastelen en mooie ...
63 KM
Meer informatie
Meer over Rondje Bommelerwaard
Ommetje Bruchem
Het dorpsommetje laat de geschiedenis van Bruchem beleven. Kleine bordjes met daarop een wilgenboom, typerend voor Bruchem, wijzen de weg. De ...
3 of 5 KM
Meer informatie
Meer over Ommetje Bruchem
Bloesemroute – Bommelerwaard
43,3 km KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Bommelerwaard