Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Heerlijke herfsttips!

Tips voor de herfstvakantie

Slot Loevestein

Slot Loevestein is 664 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. Enthousiaste museumgidsen zijn heel de dag aanwezig om je hier meer over te vertellen.

Tijdens de herfstvakantie worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd.

meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Laat je verrassen door onze kasteelbewoners van ‘het Woud der Verwachting’. Al bij de kasteelpoort kom je de leden van het gewapend escorte tegen die hun militaire oefeningen doen en je welkom heten. Ook in het kasteel zijn diverse middeleeuwse personages aanwezig met hun werk. Ontdek wat de kasteelbewoners allemaal meemaken en ze zijn altijd in voor een praatje. Zo beleef je de middeleeuwen helemaal!

meer informatie

Gootspokenroute

In de goten van Zaltbommel wonen gootspoken. De spoken hangen, zitten en liggen aan de dakgoten van de huizen in het centrum van Zaltbommel.

Er zijn dakapen, begijntjes, zieke spookjes, fietsende spookjes, een engel met een trompet, een waalwachter, een neushoorn, een brillenspook en een paparazzo spook. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in de dakgoot.

Kun jij ze allemaal spotten?

meer informatie