Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Hotspots

In Culemborg zijn diverse bijzondere plekjes te vinden. Trek er gerust een weekend voor uit om ze allemaal te ontdekken! Hieronder lichten we alvast een aantal leuke hotspots voor je uit. 

Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek is een levendige en diverse plek met veel bedrijvigheid, waar mensen vanuit hun eigen autonomie elkaar ontmoeten op verschillende vlakken: open, laagdrempelig en ontspannen.

Meer info

Brasserie Het Kasteeltje

Brasserie Het Kasteeltje is een prachtige plek om even bij te praten en te genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Nieuwsgierige aagjes kunnen live meekijken met de koks in de open keuken.

Meer info

Logement de Appelgaard

Heerlijk logeren, midden in een honderd jaar oude hoogstamboomgaard: dat kan bij Logement De Appelgaard. De B&B ligt aan de rivier de Lek, verscholen achter de dijk en vlak bij het historische stadje Culemborg.

Meer info

Caatje aan de Lek

Bij Caatje kun je ongedwongen, eerlijk en heerlijk eten, drinken, vieren en vergaderen. Je vindt Caatje in Culemborg bij fort Werk aan het Spoel, dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Meer info

Elisabeth Weeshuis Museum

In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. De verhalen van toen komen tot leven in dit unieke weeshuismuseum.

Meer info

Culemborgs Bakhuis

De geur van vers gebakken brood en banket. Lekkere broodjes en bijzondere koeken. Gemaakt van eerlijke en pure grondstoffen. Vers uit eigen oven. Voor iedere smaak, de hele dag door. Dat vind je bij het Culemborgs Bakhuis.

Meer info

Landgoed de Geer

Bed & Breakfast Landgoed De Geer ligt in de prachtige buitengebieden van Culemborg. Voorheen was Landgoed De Geer een boerderij met melkvee, akkerbouw en een paardenpension, nu is het een natuurgebied.

Meer info

Historische binnenstad

Dat Culemborg een rijke historie heeft, ontdek je al snel als je in de binnenstad door de oude straten loopt. Je vindt er imposante historische gebouwen en gezellige pittoreske straatjes. Ontdek de locaties tijdens de stadswandeling.

Meer info

Doorgezaagde bunker

De Diefdijk is een middeleeuwse dijk die in de 19e eeuw is ingepast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij de Diefdijk vind je de doorgezaagde bunker, ofwel Bunker 599, een groepsschuilplaats uit 1940.

Meer info