Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Fiep Speurtocht in Zaltbommel

Nonnenstraat 5

5301 BE

Zaltbommel

Plan je route

Zaltbommel heeft niet alleen leuke winkels, gezellige terrasjes, historische gevels en eeuwen oude stadswallen maar ook veel kunst en cultuur. Dit zorgt ervoor dat een bezoek aan Zaltbommel een échte belevenis is.

Een bezoek wordt nu nog leuker want je gaat zelf op speurtocht door de stad van Fiep Westendorp!

Wie was Fiep Westendorp?

Illustratrice Fiep Westendorp is in 1916 in Zaltbommel geboren en zat hier op school. Ze werd vooral bekend door haar tekeningen van Jip en Janneke. Maar Fiep Westendorp tekende nog veel meer! Wie kent ze niet? Pluk, Pim en Pom, Otje en Floddertje en al die andere fantastische figuren.

Wat heb je nodig?

Heb je al een speurkaart om in te vullen? Deze speurkaart is bij het Museum Stadskasteel, HEMA, Bruna en Tourist Information Bommelerwaard (TIB) in Zaltbommel gratis af te halen. Je kunt hem ook thuis printen met behulp van onderstaande knop.
Neem verder een potlood/pen én een knikker, knoop of een muntje mee. Kijk goed naar de straatnaamborden en de tegels op de stoep!

Download hier de speurtocht en print hem uit.

Klaar voor de start?

We starten de ontdektocht bij het Museum Stadskasteel op de Nonnenstraat. Het museum heeft een vaste tentoonstelling met de originele tekentafel en persoonlijke spulletjes van Fiep en een speelzaal met leuke ontdek- en speelmogelijkheden.

Hier kun je voor- of achteraf fijn spelen met de takelwagen van Pluk en in het huisje van Jip en Janneke.

Bij inlevering van de ingevulde speurkaart bij het Museum Stadskasteel kinderen gratis toegang tot de Fiep-zolder.


Lees meer
Delen: