Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Galerie Elfring Art

Galerie Elfring-Art is gevestigd in hartje Zaltbommel. Een prachtige oude vestingstad, omlijst door water, met een rijke cultuurhistorie.

In onze galerie staan de olieverfschilderijen, figuratieve en abstracte werken van Gerda Elfring centraal. Krachtige composities, sprekende kleuren, bijzondere vormen en ferme kwaststreken vertalen haar beleving naar het doek. Daarnaast worden in de galerie afwisselend bronzen beelden en keramiekwerken van andere kunstenaars tentoongesteld.

Landschappen en dieren, dat zijn de voornaamste uitgangspunten van de schilderijen van Gerda Elfring (Haaften, 1956). Met ferme kwaststreken, een sterke penseelvoering en sprekende kleuren zet ze haar onderwerpen krachtig op het doek. Onder andere het rivierenland waar ze geboren is, vertaalt ze in lyrisch-abstracte werken. Datgene wat haar boeit komt in grote kleurvlakken en nauwelijks gedetailleerde onderdelen op haar doeken, waarin emotie van de beleving belangrijker is dan de exacte weergave van het onderwerp.

Gerda Elfring schildert vooral kleuren en vormen; in krachtige composities en met persoonlijke kleuren geeft ze haar beleving van de werkelijkheid weer. De werkelijkheid is voor Gerda de aanleiding tot zeer persoonlijke schilderijen. Aan het eind van haar opleiding aan de Nieuwe Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht hield Gerda zich hoofdzakelijk bezig met het schilderen van tulpen, aansluitend daarop volgden de eerste landschappen waarvoor de schilders van het abstract expressionisme de basis legden. “Het grote gebaar, de eigen kleurkeuze en de krachtige hantering van de kwast kenmerken niet alleen deze stroming, maar ook het werk van Gerda Elfring.”

De galerie is iedere zaterdag open van 11:00 tot 17:00, iedere 1e zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 én op afspraak.
Iedere 1e zondag van de maand is er een zeer gevarieerd Kunstrondje in Zaltbommel met wel 30 deelnemers, allemaal open van 13:00 tot 17:00.

Lees meer
Delen: