Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Alemschepad

7 KM 1,5 uur wandelen

Dit klompenpad voert je langs de uiterwaarden van Alem, het Alemse Gat, Kanaal van Sint Andries en de Maas. Onderweg kom je het indrukwekkende Maasheggenreservaat tegen.

Het eeuwenoude Alem hoorde ooit bij Brabant. Door de kanalisering van de Maas in de tweede helft van de 20ste eeuw hoort het dorp tegenwoordig bij Gelderland.

De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. Het Alemschepad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Zandslagenpad (9 km) via de Piekenwaard. Hier kunnen stieren lopen, toegang is vrij maar op eigen risico.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Voor actuele routeinformatie, wijzigingen, informatie over folderverkooppunten en recenties van wandelaars over deze route klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor IOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt Het Hart van Alem
Sint Odradastraat 5
Alem
Knooppunten
Eindpunt Het Hart van Alem
Sint Odradastraat 5
Alem
Aangeboden door:
Delen:

Je voelt je thuis in de Bommelerwaard!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.