Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Bommelse dijken

72 KM 4,5 uur fietsen (3,75 uur met een e-bike)

Als je de Bommelerwaard beter wilt leren kennen, is dit de juiste route. Fiets vanaf recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel via de dijken door het ‘eiland tussen de rivieren’. Tijdens de tocht kom je langs oude kastelen en fiets je langs het natuurrijke Landgoed Brakel.

De Waterjongens
In Zaltbommel vind je de twee standbeelden van kunstenaar Marcel Smink die symbool staan voor de eeuwenlange haat-liefdeverhouding tussen het water en de Bommelerwaard. In de uiterwaarden langs rivier de Waal staat de Waterjongen en op de Waalkade staat het Borstbeeld de Waterjongen. Met hun hand geven zij de hoogte van de waterkering aan. Wie goed oplet, ziet dat de jongens elkaar op diezelfde hoogte aankijken.

Kasteel Ammersoyen
In Rivierenland fiets je langs één van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Nederland, Kasteel Ammersoyen. Het kasteel heeft metersdikke muren, een indrukwekkende ridderzaal en een echte slotgracht. In het kasteel kom je in aanraking met het middeleeuwse leven. In het museum kan je archeologische vondsten bekijken en kan je de ridderzaal, wapenkamer en kemenade bezoeken. De ‘warme’ kemenade was het warmste vertrek in het kasteel door de open haard en stenen schoorsteen. Vanaf het strategisch gelegen kasteel tussen Maas en Waal, fiets je door het uitgestrekte landschap naar Zaltbommel.

Kasteel Nederhemert
Op een oeverwal aan rivier de Maas ligt Kasteel Nederhemert. In het middeleeuws kasteel kan je de geschiedenis van het kasteel bewonderen tijdens de tentoonstelling. Ten zuiden van de opgebouwde ruïne ligt een schans. Het verdedigingswerk is omcirkeld door een gracht en moest het kasteel tegen Spaanse invallen beschermen tijdens de tachtigjarige oorlog.

Landgoed Brakel
In het oude Parkbos ligt kasteelruïne Brakel omringt door een gracht en een oude moestuin. In het nieuwe parkgedeelte kan je al wandelend genieten van vele soorten planten en oude boomgaarden in het loofbos.


Lees meer
Startpunt De Zandmeren
Zandstraat
Kerkdriel
Knooppunten
23
22
21
97
14
40
98
80
17
18
19
21
22
23
24
23
20
5
6
8
7
66
78
67
98
23
Eindpunt De Zandmeren
Zandstraat
Kerkdriel
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Stichting Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel
Het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel wordt gevormd door een tiental enthousiaste en deskundige gidsen die met veel plezier stadswandelingen verzorgen door ...Lees meer
Zaltbommel
Meer informatie
Meer over Stichting Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel
Camping De Rietschoof
Maasdijk 15 5308 JA Aalst Is dit jouw bedrijf?
Aalst
Delen: