Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Dijk van een route

60 KM 3,75 uur fietsen (2,75 uur met een e-bike)

Heerlijk fietsen over de dijken van de Waal! Ontdek onderweg de hoogtepunten van Zaltbommel en Tiel. De start van de route is bij De Twee Linden in Beneden-Leeuwen.

Vanaf Beneden-Leeuwen rijd je eerst onderlangs de Waal richting vestingstad Zaltbommel. Bezoekers van de stad kunnen rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. In combinatie met de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maakt dit van Zaltbommel de uitverkoren plek voor een heerlijke tussenstop. Twee belangrijke historische gebouwen zijn de Sint-Maartenskerk – niet te missen dankzij de typische toren zonder spits – en Museum Stadskasteel Zaltbommel.

Via de Bommelse brug steekje de Waal over en kom je via de dorpjes Opijnen, Ophemert in Tiel. Vrijwel iedereen kent Tiel als de stad van fruitmannetje Flipje, maar Tiel heeft veel meer te bieden. Ga op ontdekkingstocht in het sfeervolle historische stadscentrum met zijn leuke winkelstraatjes en gezellige terrassen. De route eindigt weer bij De Twee Linden. Geniet hier van heerlijk eten, een lekker drankje of blijf slapen in een van de luxe hotelkamers!

Variatietip: Neem het pontje Tiel-Wamel of Varik-Heerewaarden om de route in te korten.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
86
81
80
24
69
84
67
78
77
76
75
70
71
23
44
82
83
85
Eindpunt
Aangeboden door:
Delen:

Je voelt je thuis in de Bommelerwaard!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.