Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Rivieren Rivalen

72 KM 4,5 uur fietsen (3,25 uur met een e-bike)

Gelegen tussen de Waal in het noorden en de Maas in het oosten en zuiden is hier altijd strijd geweest tegen de eeuwige rivaal: het water.

De eeuwige strijd tegen het water is een terugkerend element in de Rivieren Rivalen fietsroute. Zo passeer je ondermeer de Afgedamde Maas tot Well, welke aangelegd werd na de watersnoodramp in 1861.

Je start bij Slot Loevestein. Dit kasteel is gelegen op een unieke plek in Gelderland, daar waar de Maas en Waal samenkomen. Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen!

Op de Maasdijk in Nederhemert ligt het gemaal De Baanbreker. Deze is verantwoordelijk voor de afwatering in het gebied van de Oost-Bommelerwaard.

Richting het dorp Ammerzoden loopt de route over een dijk, waarbij goed te zien is dat de bocht naar rechts mooi om het binnengedijkte wiel draait. Dit binnengedijkte wiel is het gevolg van een dijkdoorbraak in 1634.

Ook verderop de fietsroute door de Bommelerwaard word je herinnerd aan de strijd tegen het water, bijvoorbeeld bij de Kloosterwiel bij Zaltbommel. In de verte zie je Windmolen De Hoop, een stellingkorenmolen uit 1863.

De Rivierenland Fietskaart    

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt Slot Loevestein
Loevestein 1
Poederoijen
Knooppunten
24
23
22
21
19
18
17
80
98
40
15
24
13
14
97
21
12
60
25
11
10
68
64
65
66
7
8
6
5
4
3
25
24
Eindpunt Slot Loevestein
Loevestein 1
Poederoijen