Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Wintertips in de Bommelerwaard

Hoewel de horeca momenteel nog steeds gesloten is en je drukke plekken beter kunt vermijden, is het soms lastig om te bedenken hoe je je dag kunt besteden. Maar niet getreurd, wij hebben een aantal leuke initiatieven in de Bommelerwaard voor je op een rijtje gezet. Zo kun onder andere je bij veel restaurants heerlijke gerechten afhalen/laten bezorgen of prachtige wandelingen maken.

Mis je nog een leuk initiatief op deze pagina? Laat het ons dan weten via info@rivierenland.biz.

Stap terug in de tijd

Wat is er nou leuker dan meer te leren over de geschiedenis van de regio? In de kastelen in de Bommelerwaard leer je hier meer over. En in de app ‘Heroes of the Sky’ worden de verhalen verteld van de luchtgevechten boven de streek tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar Maas en Waal samenkomen. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen.

Meer informatie

Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. De collectie geeft een beeld van de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard.

Meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1300 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht.

Meer informatie

Download de app ‘Heroes of the Sky’

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren rivieren als de Rijn en de Waal belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Er zijn dan ook zware luchtgevechten boven de regio geleverd. Wie zijn er gesneuveld in de Bommelerwaard en waar zijn ze begraven? De app ‘Heroes of the Sky’ geeft antwoord op dit soort vragen. Je kunt de app downloaden via de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Leuke activiteiten voor kids:

Geniet thuis van een heerlijk (kerst)diner

Kerstarrangement Van der Valk Zaltbommel

Voor de kerstsferen die je in films ziet hoef je niet ver te reizen: Zaltbommel is dé kerstbestemming bij uitstek. Tijdens de kerstdagen komt het karakter van dit intieme vestingstadje helemaal tot zijn recht.

Geniet al vanaf € 99,50 van een heerlijk 2- of 3-daags arrangement incl. overnachting(en), kerstontbijt en kerstdiner!

Meer informatie

Kerstmenu's van Bommels Bakhuys

Bij het Bommels Bakhuys kun je verschillende kerstmenu’s bestellen. Heb je ook zin in een lekker kaasplankje? Dat is ook mogelijk.

Alle menu’s zijn makkelijk thuis te bereiden en zijn voorzien van een duidelijke instructie.

Meer informatie

December specials van De Gouden Molen

Bij de Gouden Molen kun je dagelijks heerlijke gerechten bestellen. Ook is er een speciaal kerstmenu samengesteld. Er is voor ieder wat wils!

Meer informatie

Maak een heerlijke wandeling

Blijf sfeervol overnachten

Heb je er behoefte aan om er even tussenuit te gaan? Er zijn diverse unieke locaties in de regio waar je even helemaal tot rust kunt komen, terwijl je geniet van de omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een B&B direct naast een kasteel?

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden

Schrijf in en win!

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Beleef Bommelerwaard en win een streekpakket!

logo bommelerwaard eiland tussen maas en waal