Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Veilig op pad in coronatijd

Nu de coronamaatregelen weer wat zijn aangescherpt, de horeca gesloten is en je drukke plekken beter kunt vermijden, is het soms lastig om te bedenken hoe je je dag kunt besteden. Maar niet getreurd, wij hebben een aantal leuke initiatieven in de Bommelerwaard voor je op een rijtje gezet.

Mis je nog een leuk initiatief op deze pagina? Laat het ons dan weten via info@rivierenland.biz.

Stap terug in de tijd

Wat is er nou leuker dan meer te leren over de geschiedenis van de regio? In de kastelen in de Bommelerwaard leer je hier meer over. En in de app ‘Heroes of the Sky’ worden de verhalen verteld van de luchtgevechten boven de streek tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar Maas en Waal samenkomen. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen.

Meer informatie

Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. De collectie geeft een beeld van de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard.

Meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1300 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht.

Meer informatie

Download de app ‘Heroes of the Sky’

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren rivieren als de Rijn en de Waal belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Er zijn dan ook zware luchtgevechten boven de regio geleverd. Wie zijn er gesneuveld in de Bommelerwaard en waar zijn ze begraven? De app ‘Heroes of the Sky’ geeft antwoord op dit soort vragen. Je kunt de app downloaden via de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Leuke activiteiten voor kids:

Bestel een heerlijk diner

Maak een heerlijke wandeling

Huur een jacht als B&B

Heb je er behoefte aan om er even tussenuit te gaan? Huur dan een jacht als B&B. Zo ervaar je de rust van het water en geniet je van het mooie uitzicht. Een comfortabele en coronaproof vakantie in eigen land!

Meer informatie

Je voelt je thuis in de Bommelerwaard!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.