Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Vestingstad Zaltbommel

In de vestingstad en Hanzestad aan de Waal Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maken van deze stad de uitverkoren plek voor een heerlijk dagje uit. 

Eén van de blikvangers van deze stad is de Sint-Maartenskerk. Zowel de kerk als de toren is grotendeels gebouwd in de 15e eeuw. De kerk is regelmatig geopend voor bezichtiging. Enthousiaste gidsen leiden je graag rond, maar je kunt dit ook op eigen gelegenheid doen. In de zomermaanden kun je zelfs de toren beklimmen.

 

Oude Stadhuis en Tourist Info Bommelerwaard

Het Oude Stadhuis is een bakstenen gebouw, opgetrokken tussen 1760 en 1763 naar ontwerp van Anthony Viervant te Arnhem. Op het schilddak aan de voorzijde een houten kloktorentje. De voorgevel wordt verlevendigd door zes doorgaande bakstenen pilasters van de Dorische orde. Op de hoeken van de bordesbalustrade zijn schildhoudende leeuwen geposteerd.

In het oude stadhuis aan de Markt 10 in Zaltbommel is het Tourist Info Bommelerwaard gevestigd. Hier kun je terecht voor toeristische informatie over de stad zelf en de gehele Bommelerwaard. Toerist Info Bommelerwaard helpt je graag op weg. Je vindt hier informatie over onder andere de geschiedenis van de stad, restaurants, overnachtingsmogelijkheden, fietstochten, rondvaarten. Daarnaast organiseert Tourist Info Bommelerwaard stadswandelingen, cultuurarrangementen en meer. In het oude Stadhuis kun je tevens terecht voor foldermateriaal, ansichtkaarten en leuke gadgets.

Meer informatie

Uitgelicht

Een sfeerimpressie van de Martinus Nijhoffbrug

De leukste fiets- en wandelroutes

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en kom het centrum of de omgeving van Zaltbommel ontdekken! Wij hebben de drie mooiste routes voor je op een rij gezet. Ben je nog lang niet uitgefietst of -gewandeld?

Bekijk alle routes

Beleef de Bommelerwaard

Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden van de Bommelerwaard! Bezoek het historische centrum of bewonder de kastelen in de regio. Achteraf kun je bij Van der Valk Zaltbommel terecht voor een hapje en een drankje.

Fietsen door de Bommelerwaard

Gootspokenroute

Spot alle gootspookjes van de kunstenaar Joris Baudoin! De spoken hangen, zitten en liggen aan de dakgoten van circa dertig huizen in het stadscentrum. En er blijven nieuwe gootspoken bijkomen! Ontdek ze allemaal tijdens deze bijzondere route.

Ontdek de gootspoken

Struinroute Zaltbommel-Vuren

Struin langs de uiterwaarden en ervaar het rivierenlandschap van de Bommelerwaard! Onderweg passeer je Slot Loevestein en Fort Vuren waar de historie tot leven komt.

Kom struinen

Overnachten

Beleef Zaltbommel

Een bezoek aan Zaltbommel is altijd een belevenis. Beleefzaltbommel.nl geeft je een totaaloverzicht van alles wat er in deze prachtige stad te zien, te proeven en te doen is.