Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Wonen in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard is een eiland midden in het rivierenland tussen de Maas en de Waal. Het bestaat uit het grondgebied van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

Het gebied staat bekend om haar rijke historie. Slot Loevestein maakt hier een prominent deel van uit met als meest bekende gevangene de wereldberoemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Zijn befaamde ontsnapping in een boekenkist is nog steeds een verhaal dat velen weet te boeien. Maar ook in de dorpskernen in het gebied is de historie snel te vinden. Restanten van kastelen en historische bouwwerken zijn geheel of gedeeltelijk bewaard gebleven.

Uniek zijn kasteel Nederhemert en kasteel Ammersoyen, maar ook het woonhuis van de beruchte Gelderse veldheer Maarten van Rossum dat tegenwoordig fungeert als museum ‘Het Stadskasteel’. Meer recent is de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een opvallende verdedigingslinie met tal van batterijen, veelal gelegen in een schitterend landschap. Ook Slot Loevestein maakt deel uit van deze verdedigingswerken. Er is in de omgeving dan ook altijd wel een uitje te bedenken waarmee het weekend gevuld kan worden.

Dankzij de gunstige ligging van de Bommelerwaard in het hart van Nederland, direct aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt het gebied goede woon- en werkmogelijkheden.

Zoekt u een kavel of woning in de Bommelerwaard? Op onderstaande pagina’s vindt u uitgebreide informatie over wonen en werken in dit gebied.

Gemeente Maasdriel

Maasdriel is een gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Gelderland. De naam van de gemeente was tot 1 augustus 1944 Driel, maar werd door de Duitse bezetter veranderd in Maasdriel om verwarring met Driel bij Heteren te voorkomen. De gemeente telt 24.693 inwoners.

Meer informatie

Gemeente Zaltbommel

De gemeente Zaltbommel telt 29.751 inwoners en heeft een oppervlakte van 89,74 km² (waarvan 2,34 km² water). De gemeente omvat de noordwestelijke helft van de Bommelerwaard. In het noorden grenst Zaltbommel aan de Waal, in het zuiden aan de Maas en in het westen aan de Afgedamde Maas.

Meer informatie

Tourist Info Bommelerwaard

Tourist Info Bommelerwaard is een rijke informatiebron voor de huidige en toekomstige inwoners van deze streek die (toeristische) informatie over Zaltbommel of de Bommelerwaard willen hebben.

Meer informatie

Bommelerwaardgids

Ontdek alles over de Bommelerwaard. Bezoek dé digitale ontmoetingsplek van de Bommelerwaard voor het laatste nieuws, vacatures en de leukste uitjes.

Meer informatie

Beleef Zaltbommel

Een bezoek aan Zaltbommel is altijd een belevenis. Beleefzaltbommel.nl geeft je een totaaloverzicht van alles wat er in deze prachtige stad te zien, te proeven en te doen is.

Meer informatie