Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Wat te zien?

Op zoek naar een uniek stukje Nederland? Bezoek dan eens de Bommelerwaard! Een verborgen eiland tussen de rivieren, waar water, natuur en historie samenkomen. De invloed van water is overal merkbaar in het landschap. De uiterwaarden met prachtige natuur worden omzoomd door slingerende dijken. Laat je overweldigen door legendarische kastelen en historische dorpen. Dompel je onder in de wereld van het water, kunst en gezelligheid en kom tot rust in de mooie natuur. De Bommelerwaard is het kloppende hart van het rivierengebied.

Vestingstad Zaltbommel

In de vestingstad Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maken van deze stad de uitverkoren plek voor een heerlijk dagje uit.

Meer informatie

Gebieden

Munnikenland

Munnikenland is waar de afgedamde Maas en Waal samenkomen Het maakt onderdeel uit van Zaltbommel. Het is een bijzonder gebied natura 2000, waar water, cultuur en natuur al eeuwen met elkaar verweven zijn. In het Munnikenland zijn de Brakelse Benedenwaarden, de Waarden bij Loevestein, de Gandelwaard, de boezem van Brakel en de Buitenpolder het Munnikenland te vinden.

Meer informatie

Hurnse Kil

Een natuurgebied van formaat is het internationale natuurreservaat in de uiterwaarden bij Hurwenen (gemeente Maasdriel). Ontstaan in 1639 in een afgesneden rivierarm van de Waal. Bij hoog rivierwater, stroomt het water door het gebied. De Hurnse Kil is ook een geliefde plek voor vogels en natuurliefhebbers/vogelspotters.

Mensen die in het gebied wonen zijn er ook vaak te vinden om te wandelen, fietsen en/of zwemmen.

Meer informatie

Fort Sint Andries

Fort Sint Andries is gelegen in het Gelderse rivierengebied tussen Maas en Waal, aan de noordkant van sluis Sint Andries. Het fort is in 1599, tijdens de 80 jarige oorlog, gebouwd door de Spanjaarden. Het fort is vernoemd naar de destijds waarnemend landvoogd gouverneur Kardinaal Andreas van Oostenrijk.
In 2006 is Fort Sint Andries gerenoveerd en vernieuwd. Zo kreeg het fort een nieuwe ophaalbrug, luchtwachttoren en zijn de restanten toegankelijker gemaakt.

Meer informatie

Bekijk hieronder een rondje door Bommelerwaard

Spannende kastelen

Niet alleen het prachtige natuurlandschap is zo kenmerkend voor deze streek; er staan verschillende markante kastelen, zoals Kasteel Ammersoyen en Slot Loevestein. Maar ook het Stadskasteel Zaltbommel, Huis van Malsen, Kasteel Nederhemert en Slot Rossum zijn zeker een bezoek waard!

Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1300 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht.

Meer informatie

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek, waar Maas en Waal samenkomen. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen.

Meer informatie

Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. De collectie geeft een beeld van de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard.

Meer informatie

Musea & Cultuur

In de Bommelerwaard zijn verschillende culturele hotspots te vinden. Ben jij wel eens in het Museum Stadskasteel Zaltbommel geweest? Of heb jij Slot Loevestein al van binnen bekeken? Bekijk hieronder welke musea er te vinden zijn:

Slot Loevestein
Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit ...Lees meer
Poederoijen
Meer informatie
Meer over Slot Loevestein
Stadskasteel Zaltbommel
Museum Stadskasteel Zaltbommel is is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. ...Lees meer
Zaltbommel
Meer informatie
Meer over Stadskasteel Zaltbommel
Driels Museum
Waan jezelf in het verleden van Kerkdriel in een unieke museum. Er zijn 5 verschillende authentieke opstellingen gecreëerd waarbij je als ...Lees meer
Kerkdriel
Meer informatie
Meer over Driels Museum
Historisch Museum Hedel
Sinds 1982 is het Historisch Museum gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Hedel. Het pand dateert uit. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ...Lees meer
Hedel
Meer informatie
Meer over Historisch Museum Hedel
Kasteel Nederhemert SPGS
Kasteellaan Nederhemert Is dit jouw bedrijf?
Nederhemert
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Het Bezoekerscentrum laat de rijke historie van Heerewaarden zien aan groot en klein, waarbij de riviervisserij en het werk op de ...Lees meer
Heerewaarden
Meer informatie
Meer over Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Museum Atelier Stadskasteel Zaltbommel
Nonnenstraat 5 5301 BE Zaltbommel Is dit jouw bedrijf?
Zaltbommel
Mikwe
Een mikwe is een ritueel joods bad(huis); het speelt een belangrijke rol in het jodendom. Iedere joodse gemeente bezit bij de ...Lees meer
Zaltbommel
Meer informatie
Meer over Mikwe

Tip: Cultuur Arrangement

Bent u een dagje in Zaltbommel en wilt u alle hoogtepunten in deze mooie stad zien? Boek dan het Cultuur Arrangement. U wordt ontvangen in het Museum Stadskasteel Zaltbommel met koffie en appeltaart, daarna krijgt u een rondleiding door het museum. Na een heerlijke lunch bij een door uzelf te selecteren restaurant volgt het middagprogramma.

Voor het middagprogramma kunt u een keuze maken uit het bezoeken van de Mikwe, een stadswandeling maken onder leiding van een stadsgids, de Sint-Maartenskerk bezoeken of de Maartenstoren beklimmen (dit kan alleen als u goed ter been bent).

Kortom, een compleet programma voor een heerlijk dagje in het mooie, historische Zaltbommel.

Download hier de flyer!

Kunst in de Bommelerwaard

Galerie Elfring Art
Gamerschestraat 23 5301 AP Zaltbommel Is dit jouw bedrijf?
Zaltbommel
Markt Twee Zaltbommel
Markt Twee in Zaltbommel is een kunstwinkel en expositielocatie in een rijksmonument uit 1500. Een miniatuurversie ervan vindt u in Madurodam. Het ...Lees meer
Zaltbommel
Meer informatie
Meer over Markt Twee Zaltbommel
Galerie en atelier René van Dam
Gasthuisstraat 4 Zaltbommel Is dit jouw bedrijf?
Zaltbommel
Hans Heijman Galerie
Gamerschestraat 25 5301 AP Zaltbommel Is dit jouw bedrijf?
Zaltbommel

Tip: Kunstrondje Zaltbommel

Kunstrondje Zaltbommel, een verzameling van galeries en ateliers voor beeldende- en toegepaste kunst in de vestingstad aan de Waal. Bezoek Kunstrondje Zaltbommel en stel zelf je wandeling door de sfeervolle binnenstad samen. Laat je verrassen in de galeries en ateliers en maak kennis met de kunstenaars. De locaties zijn te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is, behalve bij Stadskasteel Zaltbommel, overal gratis. Een folder is verkrijgbaar bij Tourist Info Bommelerwaard en alle deelnemers.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Onbereikbaar, onneembaar en onzichtbaar: zo was de Nieuwe Hollandse Waterlinie wel te beschrijven. Wanneer er oorlog dreigde lieten soldaten hele stukken land onder water lopen om de vijand af te schrikken. Zo werden er twee vliegen in één klap geslagen. Het land was namelijk onbegaanbaar voor soldaten, voertuigen of paarden en voor boten was het juist net te ondiep.

Wat destijds de vijand buiten hield, is nu een toeristische bezienswaardigheid. Verscholen in de natuur duiken de bouwwerken hier en daar op. Wees welkom en ontdek de rijke geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie!

Meer informatie