Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Waterrecreatie in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard leent zich uitstekend voor een heerlijke dag op, in of om het water. Ontspan op een strandje, huur een boot of kano of huur een SUP-board en leef je uit!

De Zandmeren

Op een landtong in één van de mooie uiterwaarden langs de afgedamde Maas ligt recreatiegebied De Zandmeren, waar de verschillende ondernemers je gastvrij ontvangen. Een toplocatie voor natuurliefhebbers en rustzoekers, met ’s avonds de mooiste zonsondergangen. 

Vlij neer op het strand of de zonneweiden en ga heerlijk zwemmen in het strandbad. Of volg de sportieve wandelroute via de trekpont, van de gemeente Maasdriel. Ook watersport- en botenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In het prachtige waterrijke gebied de Zandmeren is er altijd meer te beleven!

Tips aan de Zandmeren

Tip: Jachthuren.nl

Bij Jachthuren.nl huur je comfortabele motorjachten die van alle gemakken zijn voorzien! Al vanaf € 1.166,- ben je een week lang kapitein van je eigen jacht. Een vaarbewijs hiervoor is NIET nodig! Geniet ontspannen van het prachtige uitzicht en ontdek plekjes die vanaf de weg niet zichtbaar zijn. De jachten zijn boekbaar van 1 maart tot 1 december. Voor elke cruise vanaf Kerkdriel in het jaar 2020,  geboekt voor 1 juni 2020, geldt een vroegboekkorting van 15%. Van oktober tot 1 juni zijn de schepen ook te boeken voor alleen Bed & Breakfast.

Meer informatie

Pontjes

Let op: in verband met de Coronamaatregelen zullen de tien fiets- en voetveren van Uit®waarde dit jaar helaas niet meer in de vaart gebracht worden.

Het betreft de volgende pontjes: Pontje Gouden Ham, Batenburg – Demen, Ravenstein – Niftrik, Varik – Heerewaarden, Druten – Dodewaard, Beuningen – Slijk Ewijk, Heukelem – Galgenwaard, Rhenen – Lienden, Renkum – Heteren en de Liniepont.

Meer over Uit®waarde

Tips

De Afgedamde Maas

Vissen, zwemmen, zeilen, varen, struinen, zonnen aan de diverse zandstrandjes en nog veel meer is mogelijk. Om het recreëren voor de gebruikers plezierig en veilig te blijven houden, worden de gebruikers van snelle motorboten verzocht zich te houden aan de maximumsnelheid.
Meer informatie

Strandbad Well

In Well kun je heerlijk een dagje naar het strand. Het strandbad is bij mooi weer een trekpleister voor gezinnen met kleine kinderen.
Meer informatie

Recreatiegebied De Neswaarden

Recreatiegebied aan de rand van Gelderland en Noord-Brabant, in het dorp Aals in de Bommelerwaard. Het is een schitterend stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote speeltuin.
Meer informatie

Tip: Blokhutboot Heerewaarden

Een blokhutboot, de naam zegt het al, is een blokhut op een boot. Wil je eens een keer wat anders dan een camping of een hotel, huur een blokhutboot en ontdek de prachtige Bommelerwaard op een unieke manier vanaf het water. Puur genieten! 

Meer informatie

Watersport in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard wordt ook wel riviereiland genoemd. Dat komt omdat dit gebied is omringd door de Waal en de Maas. Niet verwonderlijk dus dat er genoeg watersport mogelijkheden in het gebied te vinden zijn!

Sloep- en kanoverhuur

Verhuur SUP

SUPPEN is helemaal hip en heerlijk ontspannend. Huur bij Van Gent Watersport een board en trek er op uit!

Meer informatie

Veerdiensten

In de Bommelerwaard, het mooie eiland tussen Maas en Waal varen veel veren die u van naar de overkant van de Waal en de Maas (o.a. Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen).
Meer informatie

Zeilbotenverhuur

Van Gent Watersport is al ruim 30 jaar een begrip in de watersport! Je kunt hier o.a. terecht voor het huren zeilboten, kano's, sloepen en een Barbecueboot.
Meer informatie

Waterfeesten.nl

Met 2 partyschepen, de Domani (120 personen) en de Columbus (250 personen), ben je hier aan het juiste adres voor je gelegenheid op het water!
Meer informatie

Hengelsport

Wist je dat de wateren rondom de Bommelerwaard vol zitten met karpers, brasems, zeelt en nog meer vis? Zowel op diverse plekken in de Waal, langs de Afgedamde Maas maar ook in de grachten van Zaltbommel.

Liefhebbers komen internationaal naar deze streek om te hengelen naar deze vissen. En bij Fishing & Outdoor Zaltbommel kan je alle benodigdheden verkrijgen, zoals materialen en visvergunningen.

Meer informatie