Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Search
Generic filters
Exact matches only

Pontjes in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard is omringd door de Waal en de Maas. Een bezoek aan de Bommelerwaard is dan ook niet compleet zonder een oversteek met één van de pontjes of veren die de regio verbinden met de Betuwe, Noord-Brabant en het Land van Maas en Waal. Kom heerlijk uitwaaien en geniet van de Bommelerwaard vanaf het water.

Vanwege problemen met de waterstanden kunnen er wijzigingen zijn in de veerdiensten. Kijk op Uiterwaarde.nl, Riveer.nl en Maasveren.nl voor alle actuele informatie over de verschillende veren in het Rivierengebied.

Veerdienst Riveer

Riveer verbindt noord en zuid en geldt dan ook als uitstekend netwerk van openbaar vervoer over water tussen de vijf verschillende oevergemeenten in het gebied. Het is echter niet alleen een praktische manier om van A naar B te gaan; het is ook nog de leukste manier om aan de andere kant van de rivier te komen. En ga je vaker met de pont? Bijvoorbeeld naar school, werk of een dagje uit, met een Riveer app ga je nóg makkelijker en goedkoper heen en weer.

Meer over Riveer

Auto- en voetveren

Veerdienst Zaltbommel – Slot Loevestein

De zomerveer tussen Zaltbommel en Loevestein vaart weer! Met 40 kilometer per uur scheren over de Waal, de drukst bevaren rivier van Europa, terwijl je geniet van een waanzinnig uitzicht, de prachtige uiterwaarden en de karakteristieke dorpjes. Terwijl de veerboot de hekgolven van enorme bakschepen trotseert zie je in de verte Slot Loevestein aan de horizon opdoemen. Natuurlijk mag je fiets ook mee de veerboot op om het gebied te verkennen. Varen op de Waal is een geweldige beleving voor jong en oud!

Koop jouw ticket hier

Routes met een veerpont

Goed nieuws voor alle fietsers en wandelaars!

Alle pontjes zijn in de vaart met inachtneming van de coronamaatregelen. Voor informatie over de vaartijden en/of eventuele stremmingen kijk op uiterwaarde.nl of u belt ons informatienummer 0344-228800.

Meer over Uit®waarde

Plan je bezoek aan de Bommelerwaard

Tourist Info Bommelerwaard

Tourist Info Bommelerwaard (TIB) is een rijke informatiebron voor alle (inter)nationale toeristen en/of zakelijke gasten. Maar ook voor de huidige en toekomstige inwoners van deze streek die (toeristische) informatie over Zaltbommel of de Bommelerwaard willen hebben.

Bezoek Tourist Info Bommelerwaard

Overnachten

Er is niets lekkerder dan een nachtje te blijven slapen in een van de sfeervolle hotels of bed & breakfasts om weer even op te laden voor een nieuwe dag in de Bommelerwaard. Of zet je liever je tentje op een camping op?

Blijf een nachtje slapen

Routes

Met de prachtige routes leer je dit gebied pas echt kennen. Onderweg kom je van alles tegen op het ‘eiland tussen de rivieren’: mooie dijken en uiterwaarden, historische kastelen, prachtige natuur en pittoreske dorpjes. En of je nu wilt wandelen, fietsen of varen, de mooiste routes zijn al voor je verzameld.

Bekijk alle routes

Schrijf in en win!

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Beleef Bommelerwaard en win een streekpakket!

logo bommelerwaard eiland tussen maas en waal