Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Matthäus Passion Zaltbommel

9 april 2022

Kerkplein 1

5301 EK

Zaltbommel

De uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland keert terug op zaterdag 9 april 2022 (Palmzaterdag) in de  Sint-Maartenskerk. Het wordt de 56e editie en de productie ligt opnieuw in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer.

Heel bijzonder is dat hij de uitvoering als dirigent leidt vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion. De kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen traditiegetrouw ook hun zangkunsten.

Lijdensweg
Het verhaal van de Matthäus Passion vertelt de lijdensweg van Christus. Met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is blij dat ze in 2022 de mensen weer mag verwelkomen.

Intieme bezetting
Hans Vuuregge, voorzitter: “Door Corona hebben we de jaarlijkse uitvoering twee jaar op rij moeten missen, maar volgend jaar kunnen de mensen hopelijk weer komen genieten. Het blijft spannend hoe het Covid-virus zich gedraagt. Op deze uitvoering kregen we in 2019 vele lovende reacties. Het is door de kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar heel bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk.

Prachtige kerk
Uitvoeringen van dit grote werk van Bach op deze manier zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam.” Dirigent Leertouwer kijkt er ook naar uit weer in Zaltbommel op te morgen treden: “Het is een prachtige kerk waar onze uitvoering mooi tot zijn recht komt. Door de enkelvoudige bezetting met slechts één zanger per stem is alles heel transparant en dat past uitstekend in de Sint-Maartenskerk.”

De kaartverkoop verloopt via www.matthauspassion.nl. Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar, vanaf 35 euro.

 


Lees meer
Delen: