Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Mgr Zwijsen-expositie in het Driels Museum

17 oktober 2022 t/m 13 februari 2023

Teisterbandstraat 38

5331

Kerkdriel

‘Van Driels Jantje naar Monseigneur Zwijsen’ in het Driels Museum

Afgelopen weken is de bovenbouw van de Mgr. Zwijsenschool druk bezig geweest met een erfgoedproject rondom de in Kerkdriel geboren Joannes Zwijsen. Wie was hij, hoe was zijn leven en welke rol had hij in de Nederlandse geschiedenis? Het Driels Museum in Kerkdriel wijdt de komende maanden een expositie aan deze voor de R.K. kerk belangrijke 19e-eeuwse bisschop. Ook de kloosterorde van ‘de Zusters van Liefde’ die jarenlang veel liefdadigheidswerk hebben verricht in Kerkdriel en uitgeverij Zwijsen zullen niet ontbreken in deze expositie.

De groepen 6, 7 en 8 hebben niet alleen geleerd over het leven en werk van Joannes Zwijsen maar zijn tijdens een kunstles ook met de thema’s aan de slag gegaan. In prentenboeken, film, keramiekobjecten en grafische werkstukken vertellen de leerlingen het verhaal van hoe Jantje uit Driel tot de invloedrijke Monseigneur Zwijsen is gevormd. Het project uitgevoerd door kunst&erfgoed-docent Jacqueline Jans van het MuseumAtelier is in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Driels Museum tot stand gekomen.

Leerlingen, ouders maar natuurlijk ook alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de kunstwerken én de expositie ‘In het spoor van Mgr. Zwijsen’ te komen bewonderen in het Driels Museum aan de Teisterbandstraat. De expositie is te bekijken vanaf maandag 17 oktober 2022 t/m 13 februari 2023. Openingstijden Museum; zondag – 14:00 tot 17:00 uur, maandag – 19:30 tot 22:30 uur.


Lees meer
Delen: