Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Bommelse orgeldag

6 mei 2023 t/m 6 mei 2023 van 11:00 - 17:00 uur

Vesting / binnenstad

5301 AL

Zaltbommel

Op verschillende locaties in de binnenstad van Zaltbommel zijn muziekinstrumenten te zien en te horen die door een blaasbalg worden aangedreven. Kerkorgel, draaiorgel, elektrisch orgel, accordeon, doedelzak, etc. Diverse optredens, rondleidingen met uitleg, lezingen, workshop orgeltje maken voor kinderen.

Zelf muzikant?
Op zaterdag 6 mei organiseren de Poorterij, het Stadskasteel, het Kunstrondje en de Maartenskerk in Zaltbommel de eerste Bommelse Orgeldag. En we zijn op zoek naar muzikanten. Speel je een balginstrument, of speel je elektrisch orgel, dan ben je van harte welkom! Wij hopen op een dag vol accordeons, bandoneons, Hammond orgels, doedelzakken en harmoniums. Klassiek, Frans chanson, smartlap of rock, alle muziekstijlen zijn welkom. Je kunt spelen bij De Poorterij, het Stadskasteel, de Gasthuiskapel, de Stadsbrouwerij, de Martinuskerk, de Maartenskerk, en er doen verschillende ateliers en winkels mee. Het begint om 11:00 en duurt tot 17:00. We willen op één plek een aantal muzikanten na elkaar laten spelen, je kunt dus zelf ook naar je collega-muzikanten gaan kijken, of eens een duetje uitproberen.

Het maakt niet uit als je nog niet zo ervaren bent, want we willen juist alle muzikanten de kans geven om voor een groter of kleiner publiek op te treden. Dus, of je nu 20 liedjes kunt spelen of maar 3: meld je aan en doe mee! Wij vinden het hartstikke leuk als je erbij bent. En speel je samen met andere muzikanten, of met een zanger of zangeres? Of zing je zelf tijdens het spelen? Ook dat kan! Als het balginstrument maar in het middelpunt staat. Je kunt je aanmelden via:  info@bommelseorgeldag.nl.


Lees meer
Delen: