Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Brainpower – The story of Hip Hop

16 september 2022 van 20:00 - 22:30 uur

Nieuwstraat 2

5301 EW

Zaltbommel

In dit bijzondere theatercollege vertelt de legendarische tweetalige Nederlandse Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur.

Aan de hand van vele essentiële fragmenten maakt Brainpower, samen met zijn VJ / DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur, die bestaat uit vier elementen: muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti) ontstaan in de jaren zeventig in New York. De basisprincipes van deze Cultuur zijn: Peace, Unity, Love & Having Fun.
Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres, plus het verhaal van ikonen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Drake. Wat startte als een ondergrondse beweging werd een wereldwijde miljardenindustrie. Dit college neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.
Wat Brainpower onderscheidt van de rest, is vooral de combinatie van zijn ongekende gedrevenheid, de pure liefde voor het vak – en zijn kennis van zowel de music business als de cultuur.In zijn carrière van 25 jaar bracht hij tot nu toe 96 singles en 10 albums uit en scoorde hij onder meer de monsterhit ‘Dansplaat’ en had zelfs in Amerika met het nummer ‘All The Same’ een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the game.
Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan bij dit bijzondere theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen.


Lees meer
Delen: