Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Hemelvaartsweekend op Slot Loevestein

26 mei 2022 t/m 29 mei 2022 van 10:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. De enthousiaste museumgidsen vertellen je daar graag over dit weekend.

In het Hemelvaartsweekend is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Kinderen krijgen een speurboekje mee, ga op pad met je eigen sleutel en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

Elke dag is er een instaprondleiding om 11.30 uur en 14.30 uur. In deze rondleiding ontdek je de hoogtepunten uit de geschiedenis van Loevestein. De prijs voor de instaprondleiding is:
vanaf 18 jaar: € 7,50 | 4 t/m 18 jaar: € 5,00 | 0 t/m 3 jaar: gratis (prijs exclusief entree) Aanmelden voor de instaprondleiding kan bij de receptie.


Lees meer
Delen: