Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Kasteel Ammersoyen: Speciale extra lange rondleiding XL

23 juli 2023 t/m 23 juli 2023 van 14:00 - 16:00 uur

Kasteellaan 1

5324 JR

Ammerzoden

Kasteel Ammersoyen opent op een aantal zondagen in 2023 deuren die normaal gesloten blijven, tijdens de speciale Rondleiding XL. Tijdens deze rondleiding is kasteel Ammersoyen hélemaal te bekijken. Op verschillende data is kasteel Ammersoyen gedurende een twee uur durende tocht te ontdekken met een gids.

Van de kelders via diverse torenkamers en verdiepingen gaat de Rondleiding XL naar de grote zolder van Ammersoyen met zijn indrukwekkende overkapping en hijswiel. Op de zolder krijg je ook een kijkje in een van de grootste archeologische collecties ooit bij een Nederlands kasteel gevonden. Daarnaast is de oostvleugel van het kasteel, die gesloten is voor publiek, tijdens de Rondleiding XL te bezichtigen. Uiteraard komen ook de vertrekken aan bod die altijd te zien zijn, zoals bijvoorbeeld de Kemenade en de Grote Zaal.

De Rondleiding XL duurt extra lang, ongeveer twee uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Het wordt aangeraden stevige schoenen aan te trekken en kleding die stoffig mag worden.

Locatie: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden

Data: 22 januari, 12 februari, 26 maart, 15 april, 14 mei, 11 juni, 23 juli, 27 augustus, 24 september en 8 oktober

Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Entree: volwassenen €16,50, kinderen €8,00, donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van geldige pas

Reserveren: wordt aanbevolen door e-tickets te boeken via www.glk.nl/ammersoyen. De Rondleiding XL is doorgaans snel volgeboekt. Via de site zijn de andere data ook alvast te boeken.


Lees meer