Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Lezing: vrijheid van meningsuiting in film en gedicht

16 juli 2023 van 14:00

Op zondag 16 juli geeft Nafiss Nia een lezing over hoe vrijheid van meningsuiting, onderdrukking en andere thema’s in haar werk voorkomen en wat haar kijk en ervaring met deze onderwerpen is.

Nafiss Nia is dichter, filmmaker, vertaler en cultureel ondernemer. Ze vluchtte ooit vanuit Iran naar Nederland. Tijdens de huidige vluchtelingencrisis is ze een ervaringsdeskundige die gehoord moet worden. Ze publiceerde verschillende dichtbundels en documentaires over het leven als vluchteling.

Ze debuteerde in januari 2004 met de bundel Esfahan, mijn hoopstee, gevolgd door De momenten wachten ons voorbij in 2012. Haar derde bundel 26 woorden voor schoonheid is in februari 2019 verschenen. Gedichten van Nafiss Nia zijn opgenomen in verschillende verzamelbundels en bloemlezingen.

Haar autobiografische documentaire A, B, C, … ging in februari 2011 in première. In 2015 ging Dance Iranian Style, haar debuutspeelfilm als scenarioschrijver en producent, in première in Eye Amsterdam. Haar speelfilm Die middag is op 28 januari 2023 in première gegaan tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Die middag is vanaf 18 mei te zien in de bioscopen.


Lees meer
Delen: