Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Museumweek kasteelrondleiding

1 april 2023 t/m 7 april 2023 van 11:30 - 14:00 uur

Kasteellaan 1

5324JR

Ammerzoden

Tijdens de Kasteelrondleiding laat de gids je de mooiste vertrekken van Ammersoyen zien, beklim je de middeleeuwse muurtrappen en torens, hoor je over de zeven eeuwen kasteelgeschiedenis en kun je een kijkje nemen bij de archeologische collectie uit de gracht. Onderweg hoor je de mooiste verhalen uit de geschiedenis van het kasteel.

Verhaal van de baron en kleurrijke bouwfragmenten
Eén van die verhalen krijgt tijdens deze Kasteelrondleiding speciale aandacht, namelijk dat van de 19de-eeuwse flamboyante baron Arthur de Woelmont. Voordat schulden hem noodzaakten het kasteel te verkopen – dit jaar precies 150 jaar geleden – liet hij het kasteel verfraaien. Latere eigenaren konden zijn smaak minder waarderen. Gesloopt en verguisd belandden middeleeuws ogende leeuwtjes, draken en riddertjes op de zolder van het kasteel tot ze in 2022 met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds geconserveerd konden worden. Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding laten we de eerste resultaten zien!

Museumkaart actie
Museumkaarthouders kunnen gratis deelnemen aan deze rondleiding. Daarnaast krijgen ze op vertoon van hun e-ticket 20% korting op een lunch of een 2e kopje koffie gratis in horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.

Let op: reserveren middels e-tickets is noodzakelijk, ook voor Museumkaarthouders.


Lees meer