Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

The Hague Stringtrio in de Gevleugelde Ezel

28 mei 2022 t/m 28 mei 2022 van 20:00 - 23:30 uur

Zaterdag 28 mei
20.00 uur in de Gevleugelde Ezel

(Hidden) Classics
Muziek van Joseph Haydn, Ethel Smyth, Irene Britton Smith & Ludwig van Beethoven

The Hague Stringtrio

Justyna Briefjes- viool Julia Dinerstein – altviool Miriam Kirby – cello

Entree 40 euro inclusief souper, reserveren via: Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net of tel. 0418 673597
Reserveer tijdig, de reservering is pas geldig als u 40 euro per persoon hebt overgemaakt op NL28 RABO 039 42 99 604 t.n.v. M.C. van Peijpe

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig concerten geven. Vanaf seizoen ’21/’22 gaan ze een nieuwe samenwerking aan met pianiste Ksenia Kouzmenko.

The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. In de zomer van 2019 traden ze op bij het festival Rencontres musicales de Champéry in Zwitserland.
In februari 2019 is de cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest waren in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. Daarover is veel media-aandacht geweest via radio 4 in de programma’s Vrije Geluiden, Passaggio en de Spiegelzaal en daarnaast in het tv-programma VPRO Vrije Geluiden. Ook is de cd beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland, waaronder van Gramophone, een beoordeling met een 10 in de Luister, een 5-sterren recensie in De Gelderlander, een 4-sterren recensie in BBC Music Magazine en was hij genomineerd voor de 2020 International Classical Music Awards in de categorie Chamber Music.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.


Lees meer
Delen: