Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Unieke rondleiding Nationale Museumweek

1 april 2023 t/m 7 april 2023 van 11:30 - 14:00 uur

Kasteellaan 1

5324JR

Ammerzoden

Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding op 1, 2, 5, 6 en 7 april 2023 laat een gids de mooiste vertrekken, muurtrappen en torens van kasteel Ammersoyen zien. Onderweg horen deelnemers aan de speciale rondleiding de mooiste verhalen uit de geschiedenis van het kasteel.

Eén van die verhalen krijgt tijdens deze rondleiding speciale aandacht, namelijk dat van de 19de-eeuwse flamboyante baron Arthur de Woelmont. Voordat schulden hem noodzaakten het kasteel te verkopen – dit jaar precies 150 jaar geleden – liet hij het kasteel verfraaien. Latere eigenaren konden zijn smaak minder waarderen. Gesloopt en verguisd belandden middeleeuws ogende leeuwtjes, draken en riddertjes op de zolder van het kasteel tot ze in 2022 met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds geconserveerd konden worden. Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding krijgen de deelnemers de eerste resultaten zien!

Vanwege de Nationale Museumweek kunnen Museumkaarthouders gratis deelnemen aan deze rondleiding. Daarnaast krijgen ze op vertoon van hun e-ticket 20% korting op een lunch of een tweede kopje koffie gratis in Horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.


Lees meer
Delen: