Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Bommelerwaard

Generic filters
Exact matches only

Baanbrekerpad

11 KM 2 uur wandelen

Het Baanbrekerpad, een ‘klompenpad’ van 11 kilometer lengte loopt door het buitengebied van Ammerzoden en Well en laat je kennismaken met het rivierenlandschap in al haar dynamiek.

Het landschap wordt gekenmerkt door stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Het gebied waar dit Klompenpad door heen loopt heeft door overstromingen en hoge grondwaterstanden vele veranderingen doorgemaakt . De wielen in de Wellsche Waard herinneren aan de talloze dijkdoorbraken. Je passeert daarnaast de vroegere bedding van de Maas, die in 1904 vanwege de wateroverlast en overstromingen werd verlegd.

De komst van gemaal De Baanbreker in 1950 in Wellseind speelde eveneens een belangrijke rol in de ontwatering van de landbouwgronden én is een architectonische parel. Bezoek onderweg het imposante Kasteel Ammersoyen; één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten van Nederland dat tegenwoordig in bezit is van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het kasteel is jaarrond te bezoeken. En in het Koetshuis bij het kasteel is gelegenheid voor een drankje of een lunch.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee en wild loopt.

Kijk voor de routebeschrijving, actuele routeinformatie, folderverkooppunten en recensies van wandelaars op Klompenpaden.nl.

Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

 

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor IOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt 't Wellse Veerhuis
Wellsedijk 29
5325 XN Well
Knooppunten
Eindpunt 't Wellse Veerhuis
Wellsedijk 29
5325 XN Well

Tips voor onderweg

Kasteel Ammersoyen
Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen. Ammersoyen is één van de best bewaarde ...Lees meer
Ammerzoden
Meer informatie
Meer over Kasteel Ammersoyen
Restaurant Het Oude Veerhuis
Molendijk 1 5324 BC Ammerzoden Is dit jouw bedrijf?
Ammerzoden
Aardbei & Zo
Voor lekkere verse aardbeien kunt u terecht in Ammerzoden bij van Uitert Aardbeien en het winkeltje Aardbei & Zo. Wij telen ...Lees meer
Ammerzoden
Meer informatie
Meer over Aardbei & Zo
Boerengolf Hedel
Boerengolf/ Voetgolf is de ultieme buitensport voor jong en oud, als je een onvergetelijke dag wilt door de ongerepte natuur. Halverwege ...Lees meer
Hedel
Meer informatie
Meer over Boerengolf Hedel